Advertisements
Breaking Newz:

Οι 10 εντολές του 2015

Τα dos and don’ts της νέας χρονιάς

  1. Μη βάλεις στόχους. Οι στόχοι αποτελούν ανούσιους ψυχαναγκασμούς ρομποτικής σύλληψης που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και χαρακτηρίζουν ανθρώπους μωροφιλόδοξους, υπολογιστικούς και κοντόφθαλμους. Η ζωή και φέτος, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, θα κυλήσει με δικούς της ρυθμούς και κανόνες, και το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να προσαρμοστείς σ’ αυτήν έξυπνα και ευέλικτα. Στόχοι σε ένα ευμετάβλητο ποτάμι ανεξέλεγκτων εξελίξεων και ανατροπών δε νοούνται, καθώς η ίδια η ανάγκη που τους γεννάει, τίθεται υπό αμφισβήτηση κάθε μέρα. Άσε που η επίτευξή τους δεν εξαρτάται από σένα, αλλά από ένα σωρό εξωγενείς παράγοντες που ούτε μπορείς ούτε θα ’πρεπε να σε ενδιαφέρει να ρυθμίσεις. Καλύτερες από τους στόχους είναι οι αποφάσεις, που σε αντίθεση με τους πρώτους, σηματοδοτούν αλλαγές πρωτίστως μέσα σου, προετοιμάζοντας κατάλληλα το έδαφος και για γενικότερες, ουσιώδεις αλλαγές του περιβάλλοντός σου.
  2. Βγάλε λιγότερες φωτογραφίες στο instagram και δείξε περισσότερη επιμέλεια στην καλοπέρασή σου απ’ ό,τι στο αμπαλάζ της. Ο χρόνος που ξοδεύεις ωραιοποιώντας την εικόνα σου, είναι πολύτιμος και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος της πραγματικής σου ευτυχίας και όχι στο πλαίσιο του ατομικού σου μάρκετινγκ.
  3. Ξεκαθάρισε τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Απελευθέρωσε κόσμο που κρατάς όμηρο και απάλλαξε τον εαυτό σου από την ομηρία στην οποία τον έχουν υποβάλει άλλοι. Η ζωή προχωράει και δεν υπάρχει χρόνος και όφελος για και σε παιχνίδια εξουσίας ή συμφέροντος.
  4. Σταμάτα να λες “αγάπη μόνο” και, γενικά, να αντιμετωπίζεις την αγάπη σαν διαφημιστικό τσιτάτο. News flash, η αγάπη δεν είναι ούτε mediaκο viral ούτε δημόσιες σχέσεις. Δεν είναι εύκολη, δεν είναι αναλώσιμη, δεν γεννάται εν κενώ, δεν προκύπτει εκούσια, και δεν πείθεις κανέναν παριστάνοντας ότι τη νιώθεις διαρκώς και απέναντι σε όλους. Είναι σπανιότατη, αλλά αν είναι γνήσια, διαρκεί για πάντα, επομένως πάψε να τη διαχειρίζεσαι με κάζουαλ χυδαιότητα -λες και είναι καραμέλες για το λαιμό ή χαρτομάντιλο- και δώσ΄της την εκλεκτή θέση που της πρέπει στη ζωή σου.
  5. Σταμάτα να πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι πολύ μικρός για σένα, κι εσύ ένα τεράστιο διαμάντι που δεν χωράει πουθενά. Ο κόσμος είναι όντως σκατένιος, αλλά μόνο αυτόν έχουμε. Επομένως, σκάσε και κολύμπα μες στα σκατά, με την ελπίδα ότι θα βρεις κάτι που θα αξίζει τη βρώμα και τις κακουχίες που τραβάς κάθε μέρα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος – μόνο εσύ μπορείς να βρεις έναν λόγο για να αξίζει η ζωή σου.
  6. Αποστασιοποιήσου από τα κουραστικά άτομα, από τους κακόβουλους ανθρώπους, απ’ όλους εκείνους που δεν θέλεις να συναναστρέφεσαι, αλλά για κάποιον λόγο, επιμένεις ότι “πρέπει”. Δεν πρέπει. Αυτή η θυσία δεν αξίζει για κανέναν λόγο. Είναι χρόνος απ’ τη ζωή σου, ενέργεια απ’ την ενέργειά σου, κομμάτι απ’ τις δυνάμεις σου, φθορά στην υγεία σου. Και μη νομίζεις, ακόμα και οι δυσάρεστες επαγγελματικές σχέσεις τιθασεύονται, αρκεί να τις κρατάς σε αυστηρά τυπικό επίπεδο. Η οικειότητα είναι μεγάλο δώρο και παράλληλα μοχλός εξουσίασης, δεν τη χαρίζουμε όπου κι όπου.
  7. Σοβαρέψου στα γκομενικά σου. Το “σοβαρέψου” ασφαλώς και δεν σημαίνει “κάνε σχέση”. Οι σχέσεις δεν είναι για όλους, και ειδικά γι’ αυτούς που δεν τις θέλουν. Σημαίνει ότι πρέπει να πάρεις τον εαυτό σου στα σοβαρά, να έρθεις αντιμέτωπος με τις πραγματικές σου ανάγκες, να συμφιλιωθείς μαζί τους, και επιτέλους να αναλάβεις πρωτοβουλίες βάσει αυτών (και όχι βάσει του προτύπου που θα ήθελες να υπηρετείς). Είμαστε εμείς, δεν είμαστε άλλοι, και στο τέλος της ημέρας μόνο εμάς έχουμε. Αν πρέπει να παίξεις θέατρο σε κάποιον, παίξε στους γύρω σου, όχι σε σένα τον ίδιο. Δώσε στον εαυτό σου αυτό που έχει ανάγκη και θα γίνεις πολύ πιο ευτυχισμένος.
  8. Πρόσεξε την υγεία σου ως ενήλικας. Τα πονάκια που επιμένουν δεν είναι ευκαταφρόνητα, άσχετα αν έχεις την αντοχή να τα υπομείνεις. Το ζητούμενο δεν είναι να αποδείξεις ότι είσαι ο Wolverine (ποιος χέστηκε άλλωστε;), αλλά να ζήσεις ποιοτικά.
  9. Μην ανέχεσαι την καταπίεση και την ταπείνωση στη δουλειά. Μπορεί να σου φαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή κι ότι μόνο έτσι θα ρολλάρει το πράγμα σε βάθος χρόνου, αλλά η αλήθεια είναι πως οι βασανιζόμενοι δεν δικαιώνονται ποτέ. Απλώς επιβιώνουν σιωπηλά, κερδίζοντας μόνο τα απαραίτητα. Εξέλιξη και επιτυχία βιώνουν μόνο οι σκύλες, και σκύλα δεν σημαίνει απαραίτητα ανήθικη πόρνη. Απομυθοποίησε λίγο την πολιτική της σκύλας και βάλ’τα με τους πραγματικούς κακούς for a change.
  10. Μην αφεθείς στην εύκολη συγκίνηση και την ψευτοεπαναστατικότητα, είτε πρόκειται για τα προσωπικά σου είτε για τα πολιτικά σου. Υπάρχει κόσμος που αποκομίζει τρελά οφέλη από την οργή και τη θερμοκέφαλη επιπολαιότητά σου. Όταν παίζεται το ζωτικό συμφέρον σου, βεβαιώσου ότι έχεις φιλτράρει τα παραπάνω, προτού κάνεις κάποιον πλούσιο χωρίς λόγο.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: