Advertisements
Breaking Newz:

Shit your friends say: Οι πιο συνηθισμένες μαλακίες που θα ακούσεις απ’ τους φίλους σου

Το ξέρω ότι με γουστάρει, απλά με παίζει.

News Flash, όποιος γουστάρει, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ. Γουστάρω κάποιον, σημαίνει πως τον βλέπω με δέος και θαυμασμό, κι ότι έχω προβάλει πάνω του ένα κάρο αξιώσεις ικανοποίησης του εγωισμού μου – κι αυτό από μόνο του ακυρώνει κάθε υπόνοια παιχνιδιού γιατί μόνο με σοβαρούς χειρισμούς θα τον κατοχυρώσω. Όταν θέλεις πραγματικά κάποιον χωρίς ακόμη να τον έχεις, δεν ρισκάρεις παίζοντας παιχνίδια, μέχρι να σιγουρέψεις την κατάκτησή σου. Επομένως, όποιος παίζει, δεν γουστάρει αρκετά. Απλώς διασκεδάζει με ανώδυνο -για τον ίδιο- τρόπο, μέχρι να βρει κάτι πραγματικά ενδιαφέρον. Μπροστά στο αληθινό σκάλωμα, ακόμη και οι μεγαλύτεροι παίκτες γίνονται κουτάβια.

Δεν ψάχνω γκόμενο γιατί, βασικά, δεν έχω χρόνο γι’ αυτόν.

Ο γκόμενος δεν είναι ψωμί του τοστ για να τον ψάξεις, ούτε βέβαια διαμέρισμα για να μετακομίσεις, όταν πιστέψεις ότι πληροί τις προδιαγραφές σου. Για την ακρίβεια, ο γκόμενος είναι άνθρωπος, κι όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι κι αυτός προκύπτει στη ζωή μας όταν έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι θέμα μανιακού ψαξίματος δηλαδή, αλλά ψύχραιμης, αβίαστης και φιλτραρισμένης αναζήτησης. Όποιος μιλάει για ψάξιμο, συνήθως τον αντιλαμβάνεται ως αξεσουάρ και ως τέτοιο τον διαχειρίζεται (άσχετα από τους θεατρινισμούς με τους οποίους τον περιβάλλει). Το δε θέμα του χρόνου είναι ένα lame πρόσχημα που χρησιμοποιεί όποιος αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογηθεί επειδή είναι μόνος του, γεγονός που αυτοτελώς αποδεικνύει ότι βλέπει τα γκομενικά του με τα μάτια των άλλων, σαν κοινωνική υποχρέωση προς εκπλήρωση. Χρόνος υπάρχει πάντα για ό, τι μας είναι απαραίτητο, κι αν δεν υπάρχει, βρίσκεται. Αν δε βρίσκεται, δεν μας είναι απαραίτητο.

Εδώ, καθόμουν, και πήρα να δω τι κάνεις.

Δεν καθόσουν και πήρες να δεις τι κάνω, απλώς ΒΑΡΙΟΣΟΥΝ και είπες να σκοτώσεις τον χρόνο σου, προσπαθώντας παράλληλα να με πείσεις ότι ενδιαφέρεσαι για μένα.

Οι φίλοι στις λύπες φαίνονται.

Λάθος, στις λύπες θα σπεύσουν να σε παρηγορήσουν ΟΛΟΙ, ακόμα και οι εχθροί σου, γιατί ο οίκτος είναι πανεύκολο και βολικό συναίσθημα. Δίπλα στον ζημιωμένο όλοι αισθάνονται ανώτεροι και ισχυρότεροι, και η προοπτική αυτής της άνισης σχέσης μαζεύει άπειρο κόσμο δίπλα στον “λυπημένο”, ειδικά αν οι άλλοι έχουν κάτι να κερδίσουν από αυτόν με την ανέξοδη συμπαράστασή τους. Αντίθετα, στις χαρές είναι που φαίνονται οι πραγματικοί φίλοι, γιατί τότε μόνο ξεγυμνώνεται ο φθόνος και η κακία όσων σε υπονομεύουν, και θριαμβεύει η καλοσύνη και η αγνότητα εκείνων που τρέφουν άδολα αισθήματα για σένα. Αυτός που χαίρεται μαζί σου είναι ο μόνος αληθινός σου σύμμαχος.

Στο δρόμο είμαι, σε 5 λεπτά θα ‘μαι εκεί.

Δεν είσαι στον δρόμο, γιατί αν ήσουν, δεν θα άκουγες το κινητό σου. Σπίτι σου είσαι ακόμη, γιατί παράλληλα, ακούω και την τηλεόρασή σου να παίζει από μέσα. ΤΕΛΕΙΩΝΕ.

Τον έχω ξεπεράσει, από περιέργεια μπαίνω στο προφίλ του.

Φίλη μου, αν τον είχες ξεπεράσει, δεν θα σου γεννούσε καμία περιέργεια το προφίλ του. Σε ενδιαφέρουν τα status update του περιπτερά σου; Όχι, επειδή τον έχεις χεσμένο. Αυτό ακριβώς είναι το συνειδησιακό στάτους που πρέπει να κατακτήσεις και αναφορικά με τον πρώην σου, για να πεις ότι τον ξεπέρασες. Μέχρι να το φτάσεις, είσαι ακόμη κολλημένη, αλλά μην ανησυχείς, από τη στιγμή που θα το πάρεις απόφαση ότι τελείωσε, είσαι σε καλό δρόμο για να τον ξεπεράσεις. Απλώς, στο μεταξύ, προσπάθησε να μη ρουφάς και την παραμικρή κλανιά του.

Βγήκαμε δύο φορές και ξαφνικά έκοψε επαφές, έλεος, πόσο ανώριμος και αναποφάσιστος!

Ούτε ανώριμος ούτε αναποφάσιστος, φίλη. Ωριμότατα αποφάσισε ότι δεν σε γουστάρει. Ναι ναι, είμαι σίγουρος ότι μπορείς να μου παραθέσεις έναν σκασμό ενδείξεων του πόσο σε ήθελε (οι φατσούλες που σου έστελνε στα μηνύματα, οι προσωπικές ερωτήσεις που σου έκανε, τα βλέμματα που σου έριχνε), αλλά πίστεψέ με, όλα αυτά περισσότερο στο μυαλό σου ήταν, παρά στις προθέσεις του. Δεν αμφιβάλλω ότι έγιναν, αλλά πώς να σ’ το πω, γι’ αυτόν δε σήμαιναν τίποτα – τα έκανε ασυναίσθητα. Η απογοήτευση που αισθάνεσαι, οφείλεται στις υπερβολικές προσδοκίες σου και όχι στις πράξεις του. Αυτός έκανε ό, τι έκανες κι εσύ – βγήκε, τέσταρε, αποφάσισε. Απλώς τα πορίσματά σας δεν συγκλίνουν.

Θα μείνω για πάντα μόνη μου!

Ο μηδενισμός και το μελόδραμα είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να παρατείνεις ένα πρόβλημα που δεν σε ενδιαφέρει να λύσεις υπεύθυνα και σοβαρά, αποσείοντας παράλληλα τις προσωπικές σου ευθύνες. Προδικάζεις μια ρευστή κατάσταση για να συμφιλιώσεις τον εαυτό σου με μια δυσάρεστη έκβαση που όμως μπορείς (αλλά βαριέσαι) να ανατρέψεις. Είσαι, δηλαδή, τόσο τεμπέλα και αρχοντομούνα, που δέχεσαι ως τετελεσμένο το πλέον δυσοίωνο σενάριο, για να μπορείς μετά να μοιρολογείς απρόσκοπτα, καθισμένη αναπαυτικά στον καναπέ σου. Αν δεν θες να μείνεις μόνη σου, δεν θα μείνεις, αλλά η επιθυμία που δεν συνοδεύεται από πράξη, είναι κάτι σαν τηγανιτή πατάτα χωρίς αλάτι. Χαραμισμένη δυνατότητα. Get your shit together και αποφάσισε αν η μοναξιά είναι κάτι που απεύχεσαι ή κάτι που επιθυμείς κατά βάθος.

Έχω τον μαλακομαγνήτη

Δεν έχεις κανέναν μαγνήτη, απλώς έχεις υιοθετήσει μια εμετικά κλισέ δικαιολογία τηλεοπτικής αισθητικής για να αποποιηθείς την ευθύνη των κακών επιλογών σου. Ο κόσμος δεν μαγνητίζεται αυθαίρετα, χωρίς λόγο, και όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσεις ότι δεν παίζεις στο Βότκα Πορτοκάλι, τόσο το καλύτερο για σένα. Ο λόγος που καταλήγεις διαρκώς δίπλα σε ακατάλληλα άτομα έχει να κάνει με το ότι, αφενός, δεν ξέρεις τι θέλεις και, αφετέρου, αφήνεσαι στις νοσηρές ροπές σου χωρίς κανέναν αυτοέλεγχο. Με λίγα λόγια, είσαι ανώριμος και δεν παίρνεις τον εαυτό σου στα σοβαρά. Ο άνθρωπος που έχει επίγνωση των αναγκών του, μαθαίνει σταδιακά και εν μέσω λαθών μεν πώς να διεκδικήσει την ικανοποίησή τους, αλλά βρίσκει τον δρόμο του γρήγορα. Για μαλακομαγνήτες μιλάνε μόνο όσοι διαθέτουν μηδενική αυτογνωσία ή ηδονίζονται μέσα από τα συνεχή δράματα και τις κομμωτηριακές ιστορίες.

Advertisements

1 Comment on Shit your friends say: Οι πιο συνηθισμένες μαλακίες που θα ακούσεις απ’ τους φίλους σου

  1. Helena L. // 13/12/2014 at 8:10 pm // Reply

    Πόσο συμφωνώ!!!!! Οι φίλοι φαίνονται στις χαρές!!!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: