Advertisements
Breaking Newz:

Τρύπωσα στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Και αυτές είναι κάποιες βιαστικές σκέψεις που έγραψα στο κινητό μου κατά τη διάρκεια:

Ο Άκης είναι αφόρητα νάρκισσος, κυριολεκτικά ερωτευμένος με τον εαυτό του. Φοράει χειροπέδες, αντιμετωπίζει βαρύτατες και εξευτελιστικές κατηγορίες, κι όμως φλερτάρει απροκάλυπτα τις όμορφες δικηγόρους, χαιρετάει τους γνωστούς του στο ακροατήριο με αυταρέσκεια Χολυγουντιανού σταρ σε πρεμιέρα ταινίας, και ποζάρει διαρκώς. Τον θαύμασα λίγο.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου κόλλησε ηπατίτιδα από τις τουαλέτες των φυλακών, ισχυρίζεται ότι έχει ετοιμοθάνατο παιδί, σχιζοφρενή μητέρα και κανέναν οικονομικό πόρο. Επίσης έχει πολλή ψαλίδα στα μαλλιά της, αλλά για κάποιον λόγο δεν το ανέφερε.

Η Βίκυ Σταμάτη είναι τόσο σταρ που δεν εμφανίζεται στην ίδια της τη δίκη. Η οντότητά της αποτελεί το δικονομικό ισοδύναμο του Σάκη Ρουβά στα βραβεία Αρίων. Όλοι αναρωτιούνται αν τελικά θα εμφανιστεί στο show.

Το περουκίνι του δικηγόρου της Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, φαίνεται τόσο ψεύτικο που κατά την αγόρευσή του νομίζω ότι οι δικαστες αναρωτήθηκαν αν είναι όντως αυτός ή ο Περίανδρος Πώποτας.

Η δικαστής μπέρδευε συνέχεια τους κατηγορούμενους και σε κάποια φάση τους είπε “θα σας μάθω σιγά σιγά βρε”. Το φλασμπάκ μου στον αγιασμό της έκτης δημοτικού και στην κυρία Βάνα ήταν αναπόφευκτο.

Δεν υπήρχε καμία κάμερα έξω από την αίθουσα και κανένα ορατό δημοσιογραφικό ενδιαφέρον εντός της. Φαίνεται ότι η ανησυχία του κόσμου για τα εγκλήματα του Άκη και την πολιτική διαφθορά κρατάει όσο κρατάει και η σκανδαλοθηρική πτυχή του γάμου του για να τη συντηρήσει. Μόλις πάλιωσαν οι κουρτίνες και τα λίφτινγκ της Σταμάτη, ο κόσμος βαρέθηκε.

Το ελληνικό Δημόσιο παρέστη κι αυτό στη δίκη, ζητώντας οικονομική ικανοποίηση για τη βλάβη που υπέστη από τις ενέργειες του Άκη. Μου φάνηκε κάπως σχιζοφρενική η επαμφοτερίζουσα φύση του Δημοσίου που άλλοτε ταυτίζεται με το έγκλημα (ο Άκης ήταν υπουργός) και άλλοτε με το θύμα του εγκλήματος. Ποιο είναι τελικά το Δημόσιο; Μήπως ο Δαυίδ Αβραμίδης;

Ο δικηγόρος της Αρετής προσπάθησε να συγκινήσει την πρόεδρο, αναφέροντας ότι “τα παιδιά της κατηγορούμενης ουρούν και αποπατούν στο κρεβάτι τους”. Τελικά δεν διευκρίνισε αν από το σπίτι τους λείπει η μητέρα ή απλώς μια δεύτερη τουαλέτα.

Η πρόεδρος απάντησε στο ανωτέρω statement ως εξής: “Εντάξει, δεν μας λέτε κάτι περίεργο, το θέμα είναι αν συμβαίνει κάτι ασύνηθες στα παιδιά”. Τύπου ότι τα δικά της παιδιά, τι χέσιμο τι χειραψία, ποτέητο ποτάτο ένα πράμα.

Ο Άκης αγόρευσε ως μάρτυρας αναβιώνοντας με τρομακτική ακρίβεια την πασοκική ρητορική τυπολογία των 90s. Ειλικρινά, ήταν σα να μην πέρασε μια μέρα από την εποχή της πολιτικής του παντοδυναμίας. Αγνοούσε πρόεδρο και εισαγγελέα, απαντούσε σε ό, τι ήθελε όπως ήθελε, κουνούσε τα χέρια μανιακά νομίζοντας πως έτσι αύξανε την πειθώ του, και φυσικά λαΐκιζε σε βαθμό τηλεοπτικής υπερβολής, προφανώς παραγνωρίζοντας το παρωχημένο της επικοινωνιακής του τακτικής.

Η πλευρά της Βίκυς Σταμάτη υποστήριξε ότι είναι σε καταστολή, σοβαρά διαταραγμένη ψυχικά, σε κακή σωματική κατάσταση και κατειλημμένη από ανεξέλεγκτους αυτοκτονικούς ιδεασμούς, αιτούμενη κάπως έτσι την αποφυλάκισή της που μεταξύ άλλων θα την επανενώσει με το παιδί της. Πολύ έξυπνο να ζητάς από το δικαστήριο την επανένωση μάνας-τέκνου, αφού πρώτα το έχεις διαβεβαιώσει ότι η μάνα δεν στέκει καθόλου καλά.

Η διάρκεια της δίκης ήταν τόσο εξωφρενικά μεγάλη, που σε κάποια φάση σκέφτηκα μήπως έπρεπε καλού κακού να πω Αληθώς Ανέστη στη διπλανή μου.

Γύρω στις 12:30 πείνασα πολύ και το στομάχι μου άρχισε να γουργουρίζει επικίνδυνα. Ήμουν αρκετά κοντά στον Άκη και φοβήθηκα μην θεωρήσει το γουργουρητό, κλάσιμο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: