Advertisements
Breaking Newz:

THE CURLY AUDITORIUM #1

ILIA DARLIN – EVEN WHEN I LOSE I’M WINNING

 

0.08 Το clip ξεκινάει με κοντινά πλάνα στα είδη υγιεινής και τους αποχετευτικούς σωλήνες του μπάνιου της Ίλια. Ξαφνικά το προσωνύμιο Κοπροφίλια δεν φαντάζει άσχετο με την πραγματικότητα. 

 

0.25 Η Ίλια αναδύεται στην επιφάνεια της μπανιέρας μετά από μια αινιγματική κατάδυση στα βάθη της και έναν παρ΄ολίγο πνιγμό. Το tribute στη Marilyn Monroe είναι κάτι παραπάνω από προφανές, ωστόσο το αποτέλεσμά του μοιάζει περισσότερο με αναβίωση του μοιραίου τέλους της Χριστίνας Ωνάση. Όπως και να ‘χει, η Ίλια κάνει μπάνιο με τη μπλούζα της για να προστατέψει τα μεμέ της αλλά βγαίνει από τη μπανιέρα ξυπόλητη αδιαφορώντας για τη γλίτσα που θα κολλήσει από τα πλακάκια στην πατούσα της. Μια καλλιτεχνική αντίφαση, που αρμόζει σε κάθε σύγχρονη diva που αποφορτίζει την ψυχική της ένταση στη μπανιέρα και όχι στη λεκάνη (κρυπτική σκηνοθετική νύξη περί δυσκοιλιότητας). 

 

0.51 Εναλλαγή κοντινού και μακρινού πλάνου: Ο σκηνοθέτης έχει μεριμνήσει για την κοιλιακή μαρμαρυγή που πρόκειται να προκαλέσει το close up της Ίλια στους θεατές και αντισταθμίζει το πολύ κακό βάψιμο και τις γκροτέσκ σκιάσεις υπενθυμίζοντάς μας ότι η καλλιτέχνις έχει τουλάχιστον ωραίο σώμα.

1.08 Το πρώτο ρεφραίν έχει ήδη ξεκινήσει και ο θεατής εμβρόντητος συνειδητοποιεί πως η Ίλια αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, μάλλον επειδή το εγώ της έχει ρουφήξει όλο το διαθέσιμο οξυγόνο. Κανένα πρόβλημα όμως γιατί μια ειδική πράκτορας της επιχείρησης Χρυσοδάχτυλος είναι εδώ με στολή κατάδυσης για να της παράσχει την πολυπόθητη φιάλη.

1.38 Ξαφνικά, η μυστηριώδης οντότητα της νύχτας που πριν λίγο θεράπευσε το άσθμα της Ίλια, της επιτίθεται από πίσω συμβολίζοντας την αυτοάνοση νοσηρότητα, την ενδογενή παθογένεια, το μαχαίρωμα του ευεργέτη, την απόλυση από τη δισκογραφική.

1.41 Ευτυχώς η μάχη δεν κρατάει πολύ, τώρα σκιά και καλλιτέχνιβα είναι και πάλι φίλες και κάνουν μυοχαλαρωτικές ασκήσεις και pilates παρέα ξαπλωμένες σε ένα δερμάτινο ντιβάνι από τα macro.

2.00 Μια περίεργη οικιακή περιπλάνηση ξεκινάει, με την Ίλια να ακολουθεί τον άνθρωπο-Σκιά στους διαδρόμους ντυμένη δόκιμη ταξιθέτρια καμπαρέ και πρέσβειρα καλής θελήσεως της ασπρόμαυρης μαγείας. Παρακολουθούμε στο μεταξύ κάποιες σινεφίλ αναφορές στο total eclipse of the heart με κουρτίνες να ανεμίζουν και πόρτες να ανοιγοκλείνουν ώστε σε περίπτωση που ξεχάσουμε ποια είναι η Ίλια, να έχουμε εναλλακτικά κάποια κλασικά πρότυπα ταύτισης.

2.40 Η Ίλια φτάνει επιτέλους στον καλλιτεχνικό της προορισμό, τον τοίχο και συναντά το διαχρονικό της alter ego, τη σκιά. Το μόνο που μένει είναι να ενωθεί με αυτά τα δυο για να εκπληρώσει το πεπρωμένο της, παρόλα αυτά όμως κάνει την έκπληξη και χορεύει ένα αισθησιακό τανγκό, όπως ας πούμε κάθε άτομο που πιστεύει ότι ακόμα κι όταν χάνει κερδίζει.

3.11 Αν δε βρήκατε το παραπάνω παράδοξο, μάλλον δεν θα σας πειράξει που η Σκιά μπαίνει τώρα ορμητικά σε ένα δωμάτιο υπό καταιγισμό λευκού χαρτοπολέμου και αφαιρεί  τη μάσκα της αποκαλύπτοντας πως είναι η ίδια η καλλιτέχνις! Καταλάβατε τι συνέβη; Τόση ώρα η Ίλια κυνηγούσε την Ίλια! You didn’t see that coming, suckers.

3.16 Η Ίλια απειλεί την Ίλια με όπλο και πάνω που πάω να αναρωτηθώ πόσο εγωκεντρικό μπορεί να είναι ένα video clip έρχεται καπάκι ένα πλάνο με την κουρτίνα να ανεμίζει και καταλαβαίνω πως οι ιδέες του σκηνοθέτη τελείωσαν κάπου εδώ.

3.20 Η καλλιτέχνις επιτέλους φεύγει από τον οίκο της κολασμένης παράνοιας (απορώ γιατί έκατσε τόση ώρα- ούτε ένα σύκο δεν την τράταραν) επιδεικνύοντας και την άκοπη νυχούμπα της καθώς ανοίγει την πόρτα. Κατά την αποχώρησή της, ο σκηνοθέτης φροντίζει να μας δείξει από το παράθυρο τον σκιώδη εαυτό της Ίλια, που απ’ ό, τι φαίνεται παρέμεινε στο σπίτι, μάλλον επειδή ήταν άλουστος και το σπίτι δεν έχει ηλιακό θερμοσίφωνο. Φυσικά η γαϊδούρα Ίλια δεν μπορούσε να περιμένει ένα δεκάλεπτο να φύγουν μαζί, έφυγε και δεν κοίταξε πίσω.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: